Artistieke leiding

foto: Archief TMK

De artistieke leiding is al ruim 40 jaar in handen van Frits Hendrich. Dankzij zijn muzikaliteit en enthousiasme weet hij nog steeds de leden te motiveren om het stuk op hoog niveau te vertolken.

Opgeleid aan het conservatorium trad Hendrich dertig jaar geleden als pianoleraar in dienst van de Tielse Muziekschool. Zijn passie voor de muziek beperkte zich niet alleen tot de piano: hij nam de taak op zich het Tiels Madrigaal Koor (dat toen een zieltogend bestaan leidde) nieuw leven in te blazen. En dat lukte. "Het zal me de duvel doen als er in Tiel geen goed koor kan zijn", luidde zijn motivatie.

In 1999 werd Frits onderscheiden met een Gouden Speld van de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen. Hij werd geprezen om zijn doorzettingsvermogen en schier eindeloze energie. Daarnaast oogstte hij veel waardering voor zijn inzet voor muziek, musici en luisteraars.

In 2009 kreeg Frits de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Pianoleraar

Menigeen raakt bij Hendrich vertrouwd met het klavier en het notenschrift. Om vervolgens de muziek voorgoed in het hart te sluiten. Sommigen slagen er in een hoog niveau te bereiken.

Op het gerenommeerde Elisabeth Concours in 2000 behaalde één van zijn pianostudenten de derde prijs.

© Copyright. All Rights Reserved.