Dirigent

Artistieke leidingGonny van der Maten is van oorsprong organist en heeft haar opleiding genoten aan het Sweelink conservatorium te Amsterdam

met hoofdvak orgel, docent Albert de Klerk. Ze haalde het Docentendiploma in 1983 en het Diploma Uitvoerend Musicus in 1984

Het Diploma Kerkmuziek in 1985 met de eerste 2 jaar ook hoofdvak Piano, docent Hans Dercksen.

In 1989/1991 deed ze de post-conservatoriale opleiding aantekening improvisatie aan deHogeschool voor de Kunsten te Arnhem, docent Bert Matter.

In 1983 behaalde ze de 1e prijs van het Internationale Albert Schweitzer-concours te Deventer.

Ze volgde specialisatiecursussen in Haarlem (Bach, improvisatie, moderne muziek, Sweelinck), Italië (oude Italiaanse orgelmuziek), Spanje (oude Spaanse orgelmuziek) en Noord-Duitsland (Noord-Duitse barok).

In 2014/2015 volgde ze deapplicatie-opleiding koordirectie voor vakmusici .

Sinds 2014 is zij cantor-organist van de Oude Kerk in Soest, een uitgebreide muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in de Oude Kerk in brede zin. Zij treedt hiermee in het voetspoor van illustere voorgangers als Maarten Kooy en Jan Jansen. 

Ook is zij vaste repetitor van Concert Koor Haarlem en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting.

Ze heeft ruime ervaring met koren en een lespraktijk orgel. Ze houdt zich ook bezig met stemacteren, poëzie- en kinderconcerten.


Zie verder: www.gonnyvandermaten.nl

foto: Martin en Dora

Op 17 juni jl. gaf Frits zijn afscheidsconcert in de O.L.Vrouw ten Hemelopnemingkerk in Maurik.

De kerk was goed bezet en uitgevoerd werd  Mendelssohn, liederen over afscheid en weemoed. Een herfstthema dat deze dag wonderwel paste bij het einde van een tijdperk, zo werd dat gevoeld.

Met denderend applaus is zijn laatste concert afgesloten.

Uiteraard met nazit.


© Copyright. All Rights Reserved.