Recensies

Reacties

foto: Edward van Ameijde

Reactie op onze medewerking aan de Monumentendag 2007

.......kom je nietsvermoedend zo'n kerk in en krijg je zo'n mooi cadeau.....


Reactie op het concert van 10 juni 2007

Uit het publiek:

"Alle lof voor dit spannende zangavontuur in de St. Maartenskerk!"   

"Prachtige harmonieën, zuiver, veel afwisseling, puurheid." 

"De laatste miniatuur was weliswaar op het eerste gehoor een eenvoudige canon. Maar met zoveel zuiver klinkende stemmen door onze grote kerk heen liepen de rillingen mij over de rug."     


Reactie op het concert van 11 januari 2015, Rossini's Petite Messe Solenelle

Een solist mailde ons na afloop:

"Met veel muzikale vreugde kijk ik terug op het concert van gisteren. Ik was zeer onder de indruk, ook namens de andere solisten, van de prestatie die jullie hebben weten neer te zetten.  Een prachtige homogene klank in elke stemgroep, zuiver en muzikaal waar ik zeer vanonder de indruk was. Een pluim dus ook voor jullie dirigent. Een jaar hebben jullie hieraan gewerkt met een ongekend resultaat. Naar mijn idee kunnen jullie in vele concertzalen staan waar iedereen trots op zal zijn. "

(Kees van Hees, bas)


Oudere recensies uit de regionale pers

Over het koor:

...vakmanschap, integriteit... het vrij strenge selectiebeleid werpt al jaren zoete vruchten af... smaakvol... vakkundig, nooit op amateurisme te betrappen... prachtig van klank en interpretatie en altijd stijlgevoelig... gedreven... nooit schreeuwerig en vrijwel altijd haarzuiver...


Over de dirigent:

...muzikale opvatting getuigt van respect en vakmanschap... Hendrich drijft de koorleden op tot een maximaal fortissimo om het vervolgens terug te voeren tot fluisterstille tonen... visie zo helder als glas... soms bijna swingend, soms verheven, altijd de juiste accenten op de juiste plaats... ongehoord feestelijke beleving...  dankbaarheid voor de kennismaking met een onbekend gebied uit de muziekgeschiedenis...© Copyright. All Rights Reserved.